Lněný protein

 Lněné semínko obsahuje 10–30% bílkovin, n. Protein obsahuje 18 druhů aminokyselin. Ve srovnání se sójovým proteinem obsahuje lněné semínko více kyseliny asparagové, glutamové a leucinu. A arginin. Bohatý na vitamín A, vitamín E, vitamín B a velké množství stopových prvků má vysokou nutriční hodnotu. 

Hlavní funkce

1) Protože lněný protein obsahuje určité množství polysacharidové gumy, může zlepšit viskozitu, schopnost zadržovat vodu a pěnící vlastnosti lněných proteinových produktů při aplikaci a má silnější lipofilitu než sójový protein.

2) Lněný protein má silnou absorpci vody a poměr vody k vodě je 1: 6; dobrá emulgační vlastnost, silná adsorpce na volné mastné kyseliny produktu

3)Lněné proteinové produkty mohou být použity jako potenciální emulgátory a stabilní v potravinářském průmyslu. Činidlo. V současné době se lněný protein vyrobený naší společností používá hlavně v průmyslu masných výrobků.

Název:Linum usitatissimum L.
Použitá část:semena
Možnosti:30%
Vzhled: světle žlutý prášekVůně: charakteristická