Slunečnicový protein

Slunečnicový protein je také známý jako protein ze slunečnicových semen. Hlavní složkou je globulin (asi 70% až 79%), následovaný albuminem a malým množstvím lepku a prolaminu. V aminokyselinové kompozici je obsah lysinu nízký, zatímco ostatní esenciální aminokyseliny jsou vysoké. Protein slunečnicových semen má dobrou absorpci vody, absorpci oleje, emulgační vlastnosti a pěnící vlastnosti. Slunečnicový prášek může absorbovat 170% vody a 208% oleje a jeho absorpce oleje je vyšší než u sójových bílkovin. Proteinový koncentrát slunečnicových semen a proteinový izolát mají podobné pěnivé a míchací vlastnosti jako čerstvý vaječný bílek.

Hlavní funkce

1) Výborný k vaření. Poté, co se 1% až 2% odtučněného slunečnicového proteinového prášku vaří  po dobu 1 hodiny, lze jej přidat do chleba a jiných potravin k posílení výživy, k doplnění nedostatku esenciálních aminokyselin. Zvyšuje pružnost těsta 

2) Velmi dobrá přísada do dětské výživy. Ve srovnání se sójovým proteinem má slunečnicový protein nižší obsah lysinu, ale vyšší obsah methioninu. Zkombinujte slunečnicový protein se sójovým proteinem a přidejte jej do kojenecké výživy pro zvíšení výživové hodnoty

3) Přidává se do masných výrobků. Protein ze slunečnicových semen se přidává do masných výrobků, jako jsou uzeniny pro zmenšení smrštění, což nejen zabraňuje oddělování oleje, ale také snižuje ztrátu hmotnosti a zvyšuje křehkost uzeniny,  Při přidání bílkovin můžete  snížit množství živočišného tuku v potravinách, snížit hladinu cholesterolu, ale také snížit náklady.

4) Slunečnicový protein je dobrá surovina pro vysoce kvalitní nápoje a umělé mléko. 

Název:Helianthus annus Linn.
Použitá část:semena
Možnosti:50%
Vzhled: světle žlutý jemný prášekVůně: jemná, charakteristická